Being a parent is learning about strengths you didn’t know you had…and dealing with fears you didn’t know existed.
Stuur een mailtje naar info@kidsenzoo.be met de naam, voornaam, geboortedatum en aanvraag.
Een intakegesprek is een eerste oudergesprek waarbij jullie zoon of dochter mag aansluiten. Tijdens dit gesprek worden jullie vragen en verwachtingen in kaart gebracht en kijken we samen of een diagnostisch onderzoek op dit moment aangewezen is.
Op basis van het intakegesprek wordt er onderzoeksplan opgesteld. Dit plan bestaat uit 1 of meerdere onderzoeken. Wanneer er meerdere hypotheses zijn (vb.: ASS en/of ADHS en/of hoogbegaafdheid) kan er voor geopteerd worden om stapsgewijs te werk te gaan. De eerste onderzoeken worden dan eerst geanalyseerd vooraleer verdere onderzoeken in een bepaalde richting in te plannen. Dit om te vermijden dat er onnodige onderzoeken worden ingepland.
Mogelijke onderzoeken zijn:
Wanneer uit deze onderzoeken een indicatie voor een ontwikkelingsstoornis blijkt, wordt er een afspraak gemaakt bij onze kinderpsychiater Dr. Deboosere. (zie volgende stap)
Wanneer uit deze onderzoeken een indicatie voor een ontwikkelingsstoornis blijkt, wordt er een afspraak gemaakt bij onze kinderpsychiater Dr. Deboosere.
Hiervoor is er nog een verwijsbrief nodig van de huisarts of kinderarts of CLB-arts. U kan gerust bij onze kinderarts hiervoor terecht.
Verdere doorstroom naar begeleiding op maat is mogelijk.
qsdf
Geschreven door onze kinderdiëtiste en psychologisch consulente Helena Het is duidelijk dat een vermoeden van, of een diagnose van ASS een invloed heeft op het dagelijkse leven. Een invloed die merkbaar is op verschillende vlakken. Zoals bijvoorbeeld op de algemene zaken in het leven, waarbij het aanbieden van structuur kan helpen in voorspelbaarheid. Denk tegelijk […]
09/01/2024 “Een gouden pad naar troost”Begrijpen en helpen bij overprikkeling bij baby’s Heb jij ooit geworsteld met het huilen van je baby zonder een duidelijke reden? Het zou zomaar kunnen dat jouw kleintje moeite heeft met prikkelverwerking. En geloof me, zelfs de allerkleinsten kunnen hiermee kampen. De manier waarop ze dit uiten, varieert van apathie tot ontroostbaar huilen. Het gekke […]
19/08/2023 De huilbabySYMPTOMEN Eigenlijk nemen we het woord huilbaby niet zo graag in onze mond door de negatieve lading maar dit ligt wel in de volksmond en is herkenbaar voor vele ouders! Waarom huilt een baby? Huilen is een normaal gedrag bij baby’s. Het is een vorm van communiceren. Jouw baby gaat huilen om zijn/haar behoefte of […]