Slaapcoach
Kim Cannie
Kim Cannie
Hoi, ik ben Kim, op de eerste plaats vrouw en mama van, maar ook apotheker en slaapcoach.In 2014 behaalde ik de master "Farmaceutische wetenschappen" en in 2021 veranderde ik van koers met de oprichting van Kids&zoo. Het volgen van de opleiding "The sleep code baby & kinderslaapcoach in 2023 was de start van een nieuw tijdperk in mijn eigen praktijk...

Hoe is het allemaal begonnen?

De voorbije jaren werkte ik freelance in verschillende apotheken. Ik kwam er in contact met veel ouders die met uiteenlopende vragen en twijfels zaten over hun kind: slechte slapers, huilbaby’s, moeilijke eters, kleintjes met spijsverteringsproblemen… Ik vond het altijd boeiend om samen met hen te zoeken naar een oplossing. Vier jaar geleden werd ik zelf mama van een zoontje Jean en ging ik ook op zoek naar de juiste hulpverlening maar die lag niet voor het grijpen of was niet gecentraliseerd op 1 plaats. Tegenwoordig gaan mensen veel sneller dan vroeger op zoek naar hulp en begeleiding. Dat is een goede zaak maar dan moet er natuurlijk wel een plek zijn waar ze die kunnen vinden… Zo ontstond kids&zoo, waar we de zorg voor baby’s, kinderen en hun ouders centraliseren in een warm en huiselijk kader. Als slaapcoach begeleid ik ouders van baby's tot 6 jaar. Tijdens het consult neem ik de tijd om te luisteren naar jullie verhaal en probleem, samen doen we een analyse zodat jij/jullie de situatie kunnen bekijken door de ogen van jou/jullie kleintje.

Een slaapprobleem is vaak een symptoom van een veel ruimer probleem. Om deze reden gaan we SAMEN zoeken naar de oorzaak van het onrustig gedrag van je kleintje. Niet enkel het slapen wordt bekeken maar ook regulatie, structuur, spel en voeding,... die passend is voor jullie unieke situatie. Verbinding met je kleintje staat hierin centraal; geen strakke slaapschema's of slaaptraining maar een aanpak afgestemd op de noden van jullie kleintje, maar zonder jezelf als ouder helemaal weg te cijferen... Het is heel mooi om je kleintje steeds in slaap te weigen/voeden, altijd responsief te zijn maar dit mag niet ten koste gaan van je eigen (mentale) welzijn. Dus samen gaan we op zoek naar meer slaap voor het ganse gezin. 

Liefs,Kim 

  

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Kids&Zoo, workshops, nieuwe producten en meer!

Being a parent is learning about strengths you didn’t know you had…and dealing with fears you didn’t know existed.

Linda Wooten