Being a parent is learning about strengths you didn’t know you had…and dealing with fears you didn’t know existed.
Bij sensorisch spel staat ervaren en ontdekken met onze zintuigen centraal. Door al spelend de zintuigen te prikkelen gaan kinderen volledig in ontdekkingsmodus.
Sensorisch spel is een open einde spelvorm, waardoor de fantasie de vrije loop kan gaan. Zonder vooropgesteld resultaat of doel kan je kindje zich volledig uitleven op zijn/ haar tempo.
Er wordt gebruik gemaakt van allerlei verschillende vormen, kleuren en texturen. Nog leuker is om dit ook te combineren met geluid, geur of zelfs smaak. Zo kom je tot een totaalervaring.
Zowel samen spelen en kenmerken benoemen, of je kind volledig alleen laten ontdekken.
Sensorisch spel is geschikt voor alle leeftijden.
Gebruik wel geschikte materialen aangepast aan de leeftijd van uw kind. Vermijd kleine, niet-eetbare materialen bij een kindje die nog alles in zijn of haar mondje stopt.
Het leuke aan sensorisch spel is dat je niet veel nodig hebt, je vindt van alles in je keukenkasten waar je mee aan de slag kan:
Maar ook:
In combinatie met:
Dit alles in een grote ‘doorzichtige’ bak, speeltafeltje, grote plateau of play tray en je kan beginnen!
Tip: leg een groot laken of doek onder je speelbak, zo kan je alles gemakkelijker opruimen. Begin eenvoudig stap per stap en voeg geleidelijk aan elementen toe volgens de behoefte van jouw kind.
Benodigheden: een plastic zakje (diepvrieszakje), voedingskleurstof (verkrijgbaar bij AVEVE), azijn. Rijst in zakje + 1 tot enkele druppels kleurstof+mespuntje indien je met poederkleurstof werkt (afhankelijk van de hoeveelheid) + lepeltje azijn. Shake it!!!!!!! tot alles mooi verspreid is! Op bakplaat leggen en laten drogen (2-tal dagen tot geur weg is!)
Laat je kindje zoveel mogelijk zelfstandig ontdekken:
Met sensorisch spel heb je talloze mogelijkheden en voordelen.
Gewoon doen, je zal er geen spijt van hebben!
SYMPTOMEN Eigenlijk nemen we het woord huilbaby niet zo graag in onze mond door de negatieve lading maar dit ligt wel in de volksmond en is herkenbaar voor vele ouders! Waarom huilt een baby? Huilen is een normaal gedrag bij baby’s. Het is een vorm van communiceren. Jouw baby gaat huilen om zijn/haar behoefte of […]
KRUIPEN is een fundamentele fase in de ontwikkeling van kinderen ! Kruipen is noodzakelijk voor de verbinding tussen onze linker-en rechterhelft . Dit zorgt ervoor dat onze hersenhelften goed gaan samenwerken. De meeste baby beginnen te kruipen tussen de 7 en 11 maand. Maar elk kind heeft zijn eigen ritme , dus later is zeker […]
De eerste weken na de bevalling is het voor jou als kersverse mama allemaal heel nieuw en krijg je heel veel informatie omtrent het verzorgen van je kindje. Maar na een tijdje word je toch geconfronteerd met hoe je eigen lichaam veranderd is nu er geen baby meer in je buik zit en dan wil […]