MOMMY-ME-TIME
bg icon
WAT HOUDT ZWANGERSCHAPSMASSAGE IN?

Zwangerschapsmassage is een specifieke vorm van massage die is aangepast aan de behoeften van zwangere vrouwen. Het is een zorgzame en ontspannende therapie die gericht is op het verlichten van de fysieke en emotionele spanningen die vaak gepaard gaan met de zwangerschapsperiode. Deze massagevorm maakt gebruik van zachte en veilige technieken, waarbij de positie van de aanstaande moeder op de massagetafel zorgvuldig wordt aangepast om haar comfort en veiligheid te waarborgen. Ben je zwanger? Even een me-time momentje kan wonderen doen!  Ontdek de verschillende arrangementen;  zwangerschapsmassage, mama massage, antistress arrangement. De massages kunnen al dan niet gecombineerd worden met een gelaatsverzorging. Dit in een heel ontspannen sfeer met kaarsjes, zachte muziek, warm badlinnen, heerlijke massageolie … Elke mama verdient ook gewoon een me-time momentje op tijd en stond! Kortom laat je verwennen en ga helemaal ontspannen naar buiten.

 

Wat zijn de voordelen van zwangerschapsmassage?

Vergis je niet: zwangerschapsmassage is meer dan alleen een luxe; het biedt talloze voordelen voor zowel moeder als baby tijdens deze bijzondere fase van het leven. Het biedt een scala aan voordelen die bijdragen aan het welzijn van de aanstaande moeder. Een van de belangrijkste voordelen is het verlichten van rugpijn, bekkenpijn en andere ongemakken die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap. Door zachte en gerichte massage kunnen gespannen spieren worden ontspannen en kan de bloedcirculatie worden gestimuleerd, wat de algehele gezondheid bevordert. Bovendien helpt zwangerschapsmassage bij het verminderen van stress en angstgevoelens, waardoor de aanstaande moeder zich meer ontspannen en kalmer voelt. Het verbeteren van de slaapkwaliteit is een ander waardevol voordeel, omdat velen tijdens de zwangerschap worstelen met slapeloosheid. Tot slot kan zwangerschapsmassage ook bijdragen aan een betere hormoonbalans en het vrijkomen van endorfines, waardoor het algemene welzijn en de stemming worden bevorderd.

 

Is zwangerschapsmassage veilig?

Hoewel zwangerschapsmassage over het algemeen veilig is, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen. Allereerst is het cruciaal om een goed opgeleide en ervaren massagetherapeut te kiezen die bekend is met zwangerschapsmassage. Het is belangrijk dat de therapeut op de hoogte is van de juiste massagetechnieken en op een veilige manier met zwangere vrouwen werkt. Vrouwen met specifieke medische aandoeningen of complicaties tijdens de zwangerschap moeten voorafgaand aan de massage hun zorgverlener raadplegen. Sommige aandoeningen kunnen contra-indicaties vormen voor massage, en het is essentieel om het welzijn van zowel de moeder als de baby te waarborgen. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en een bekwame massagetherapeut kan zwangerschapsmassage echter een waardevolle aanvulling zijn op de zorg en het welzijn van aanstaande moeders.

Hoe verloopt een zwangerschapsmassage?

Doordat een zwangere vrouw een rugligging beter vermijdt, wordt deze massage in zijlig uitgevoerd. In onze meest gezellig kamertje met de juiste temperatuur, zachte muziekje en kaarslicht heb je alles om even volledig tot rust te komen. Voor de massage gebruiken we de massage olie van Ray; deze olie is geschikt voor alle huidtypes, ook voor de droge en gevoelige huid.

Vanaf wanneer kan ik een zwangerschapsmassage boeken?

Een zwangerschapsmassage kan vanaf 14 weken tot en met de bevalling. Tijdens de beginfase van een zwangerschap zal een massage al helpen tegen misselijkheid en hoofdpijn. Tijdens de tweede fase zullen zwangerschapsklachten zoals rugpijn, krampen, gezwollenheid, slapeloosheid, hoofdpijn en spierpijnen verholpen worden. Opgezwollen voeten worden bijvoorbeeld verholpen doordat het masseren de bloedcirculatie verbetert en het masseren van de onderrug zal overbelasting van deze spieren verlichten.

 

Wat houdt een anti stress arrangement in?

Een zalige massage van gelaat, nek en schouders, met aansluitend een (basis) gelaatsverzorging met de natuurlijke producten van RAY.

 

Kan ik een massage cadeau doen?

Heel zeker. In de webshop kun je bij ‘cadeaubonnen’ een bon bestellen. Vermeld bij de opmerking het adres van de ontvanger. We zenden de bon gratis voor je op. Het is uiteraard ook mogelijk om de bon te komen ophalen in de praktijk!

Meet Stephanie!

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Kids&Zoo, workshops, nieuwe producten en meer!

Being a parent is learning about strengths you didn’t know you had…and dealing with fears you didn’t know existed.

Linda Wooten