EEN DIETIST VOOR KINDEREN & VOLWASSENEN
bg icon
WAARVOOR KUN JE BIJ ONZE DIETISTE TERECHT?

Een consult bij onze kinderdiëtiste is een begeleiding op maat. Net zoals een voedingsverhaal ook voor iedereen uniek is. Voeding bestaat in alle geuren en kleuren, smaken en texturen. Het is voor je kindje een hele ontdekkingstocht om dit allemaal te leren kennen. Daarom is het volstrekt normaal wanneer het niet altijd ‘perfect’ verloopt. Elk kind heeft namelijk een eigen context en evolueert het liefst op zijn/haar tempo. Als ouder speel jij hier een belangrijke rol in. Daarom gaat onze kinderdiëtiste in dialoog met zowel je kindje als jou als begeleidende ouder.

Ook voor jou als volwassene kan het een uitdaging zijn om je eigen weg te vinden. Je hoort van overal nieuwe diëten en manieren om met voeding om te gaan. Je ziet uiteindelijk door het bos de bomen niet meer en je weet niet goed wat nu echt werkt.

Onze diëtist gaat samen met jou op zoek gegaan naar een haalbare levensstijl zonder restricties. Centraal in deze begeleiding staat het opnieuw leren luisteren naar je lichaam. Onze kinderdiëtiste gaat niet voor “quick fixes” maar leert je een aanpak aan die je vooruithelpt op de lange termijn.

Word je als volwassene ook graag ondersteund door een diëtist? Dan is er goed nieuws: de kinderdiëtiste bij Kids en Zoo helpt zowel volwassen als kinderen!

Waarvoor kun je terecht bij onze diëtiste?

Je kan bij mij als kinderdiëtist terecht wanneer je kindje niet gemakkelijk mee-eet of als er sprake is van selectief eetgedrag. Verder help ik je graag wanneer je kindje last heeft van stoelgangproblemen of wanneer je kleintje een allergie of intolerantie heeft (zoals bijvoorbeeld koemelkeiwitallergie, lactose-intolerantie). Als je je zorgen maakt dat je kindje een te hoog gewicht zou hebben, ben je ook zeker bij mij welkom.
Verder kan je voor tips over voeding bij zwangerschap en borstvoeding bij mij terecht.

Volwassenen leer ik opnieuw vertrouwen op hun eigen lichaam, door te luisteren naar je lichaamssignalen. Geen ‘quick fixes’, maar wel samen zoeken naar wat voor jou haalbaar is, passend in je eigen context.

Hoe verloopt een intakegesprek?

Er wordt in eerste instantie geluisterd naar het verhaal, rekening houdend met de volledige context. Daarna kijken we samen wat er eventueel al op korte termijn haalbaar is om te verwezenlijken. Aangezien elk voedingsverhaal zo verschillend is, is ook geen pasklaar antwoord mogelijk. Het is telkens een zoektocht, waar ik jullie mee in ondersteun.

In de intake voor je kindje wordt eventueel besproken of een doorverwijzing nodig zal zijn naar een andere therapeut van het voedingsteam (zoals de orthopedagoog, psycholoog, logopediste). Voeding is vaak zichtbaar gedrag voor iets wat zich dieper onderliggend manifesteert.

Wat betekent gewichtsneutraal precies?

Een gewichtsneutrale aanpak betekent dat er geen focus ligt op het gewicht. Ik ben een kinderdiëtiste die zonder weegschaal werkt. Ik streef altijd naar gedragsverandering op lange termijn. Mijn achtergrond van mijn studies in Toegepaste Psychologie, zorgt ervoor dat ‘mindset’ de nodige focus krijgt.
Gewichtsneutraal opvoeden is een cruciaal element in mijn begeleiding als kinderdiëtist. Zo hoor je ons nooit praten in termen van gezond/ongezond, praten we niet over ‘diëten’ gebabbeld en vermijden we commentaar over het uiterlijk. Kinderen kopiëren gedrag, dus bewustwording van ons eigen gedrag is hierbij een eerste stap.

Tarieven en terugbetaling

Een gesprek bij onze kinderdiëtiste kost 60 euro en duurt minstens een uur.
De meeste mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Meer informatie kan verkregen worden bij je eigen mutualiteit. Ik beschik over een RIZIV-nummer.
Er is geen doorverwijzing nodig van een arts.

Maak kennis met onze kinderdiëtiste Helena!

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Kids&Zoo, workshops, nieuwe producten en meer!

Being a parent is learning about strengths you didn’t know you had…and dealing with fears you didn’t know existed.

Linda Wooten