VOEDINGSADVIES BIJ KINDEREN & VOLWASSENEN
bg icon
WAARVOOR KUN JE BIJ ONZE DIETISTE TERECHT?

Een voedingsverhaal is voor iedereen uniek. Voeding bestaat in alle geuren en kleuren, smaken en texturen. Het is voor je kindje een hele ontdekkingstocht om dit allemaal te leren kennen. Het is niet abnormaal als het niet altijd ‘perfect’ verloopt. Elk kind heeft een eigen verhaal, op zijn/haar tempo.

Als ouder speel jij hier een belangrijke rol in.
Ook voor jou als volwassene kan het een uitdaging zijn om je eigen weg te vinden. Je hoort van overal nieuwe diëten en manieren om met voeding om te gaan. Je ziet uiteindelijk door het bos de bomen niet meer en je weet niet goed wat nu echt werkt.

Samen wordt er op zoek gegaan naar een haalbare levensstijl zonder restricties. Waarbij opnieuw leren luisteren naar je lichaam voorop staat. We gaan niet voor “quick fixes” maar deze aanpak helpt je vooruit op lange termijn.

Onze diëtiste helpt zowel volwassen als kinderen verder.

Waarvoor kun je terecht bij onze diëtiste?

Je kan bij mij terecht wanneer je kindje niet gemakkelijk mee-eet of als er sprake is van selectief eetgedrag. Verder help ik je graag wanneer je kindje last heeft van stoelgangproblemen of wanneer je kleintje een allergie of intolerantie heeft (zoals bijvoorbeeld koemelkeiwitallergie, lactose-intolerantie). Als je je zorgen maakt dat je kindje een te hoog gewicht zou hebben, ben je ook zeker bij mij welkom.
Verder kan je voor tips over voeding bij zwangerschap en borstvoeding bij mij terecht.

Volwassenen leer ik opnieuw vertrouwen op hun eigen lichaam, door te luisteren naar je lichaamssignalen. Geen ‘quick fixes’, maar wel samen zoeken naar wat voor jou haalbaar is, passend in je eigen context.

Hoe verloopt een intakegesprek?

Er wordt in eerste instantie geluisterd naar het verhaal, rekening houdend met de volledige context. Daarna kijken we samen wat er eventueel al op korte termijn haalbaar is om te verwezenlijken. Aangezien elk voedingsverhaal zo verschillend is, is ook geen pasklaar antwoord mogelijk. Het is telkens een zoektocht, waar ik jullie mee in ondersteun.

In de intake voor je kindje wordt eventueel besproken of een doorverwijzing nodig zal zijn naar een andere therapeut van het voedingsteam (zoals de orthopedagoog, psycholoog, logopediste). Voeding is vaak zichtbaar gedrag voor iets dieper onderliggend.

Wat is gewichtsneutraal?

Een gewichtsneutrale aanpak betekent dat er geen focus ligt op het gewicht. Ik werk zonder weegschaal. Ik streef naar gedragsverandering op lange termijn. Mijn achtergrond van mijn studies in Toegepaste Psychologie, zorgt ervoor dat ‘mindset’ de nodige focus krijgt.
Gewichtsneutraal opvoeden is een cruciaal element in mijn begeleiding. Zo wordt er niet gebabbeld in termen van gezond/ongezond, wordt er niet over diëten gebabbeld en vermijden we commentaar over het uiterlijk. Kinderen kopiëren gedrag, dus bewustwording van ons eigen gedrag is hierbij een eerste stap.

Tarieven en terugbetaling

Een gesprek kost 60 euro en duurt minstens een uur.
De meeste mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Meer informatie kan verkregen worden bij je eigen mutualiteit. Ik beschik over een RIZIV-nummer.
Er is geen doorverwijzing nodig van een arts.

Meet Helena!

 

 

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Kids&Zoo, workshops, nieuwe producten en meer!

Being a parent is learning about strengths you didn’t know you had…and dealing with fears you didn’t know existed.

Linda Wooten