bg icon

Baby’s en kinderen van 0 tot en met 15 jaar kunnen terecht op de dienst kindergeneeskunde. Pediatrie of kindergeneeskunde is een tak van de geneeskunde specifiek voor kinderen. Problemen met voeding, luchtwegproblemen, plasproblemen… zijn vaak terugkomende klachten bij de kinderarts.

De kinderartsen bij kids&zoo zijn verbonden aan het O.L.V van Lourdes ziekenhuis Waregem. 1 halve dag per week consulteren de artsen in kids&zoo.

Je kan bij hen terecht voor:

  • Algemene pediatrie
  • Voedings -en slaapproblemen
  • Excessief huilen
  • Vaccinaties
Kan ik kiezen bij welke kinderarts ik langsga?

Neen. Het consultatieschema van de kinderartsen is variabel. 1 halve dag per week is er een kinderarts aanwezig. Dit kan zowel in de voor – of namiddag zijn. Op de online agenda kunt u zien wie wanneer aanwezig is. U kan ook steeds bellen naar het algemeen nummer.

Kan ik langskomen voor de controle na geboorte?

U kan zeker langskomen na de geboorte voor de eerste controle bij de kinderarts. Meestal vindt deze plaats ongeveer een week na geboorte.

Hoe maak ik een afspraak?

De afspraak kan online, telefonisch of per mail gemaakt worden.

Als je niet naar je afspraak kan komen, annuleer deze dan tijdig. Verwittig het betrokken secretariaat ten laatste 24 uur op voorhand telefonisch. Op die manier kunnen wij met je vrijgekomen plaats een andere patiënt sneller helpen.

Als je niet naar je afspraak komt en dit niet tijdig hebt laten weten, kan er een no-show vergoeding van 20 euro worden aangerekend. Voor deze no-show vergoeding ontvang je geen attest. Het bedrag wordt niet terugbetaald door de mutualiteit.

Wat breng ik mee naar het consult?

Je hoeft niets speciaals mee te brengen maar het is wel handig als je kindje gemakkelijk kledij aan heeft. In pyjama naar de kinderarts, geen enkel probleem ;-)!

Is het dragen van een mondmasker verplicht?

Ja, het dragen van een mondmasker is nog steeds verplicht in het kabinet van de kinderarts.

Onze artsen
Dr. Hanne Rigolle Dr. Hanne Rigolle Dr. Hanne Rigolle behaalde haar diploma van arts aan de Universiteit Gent, waarna zij haar opleiding tot arts-specialist in de pediatrie volgde. In september 2018 behaalde ze haar erkenning als kinderarts. Aansluitend volgde ze aan de Universiteit Gent tot september 2019 een subspecialisatie kinderpneumologie/immunologie.
Dr. Lieve De Lille Dr. Lieve De Lille Dr. Lieve De Lille studeerde af als arts in 1990 en specialiseerde zich erna in de kindergeneeskunde in het UZGent. Ze studeerde af als kinderarts eind 1995. Vanaf 1996 startte ze in het ziekenhuis van Waregem als algemeen pediater. Ze is ervaringsdeskundige op het vlak van autisme en begeleid graag ouders en hun kind met […]
Dr. Valerie Schamp Dr. Valerie Schamp Dr. Valérie Schamp behaalde in 2011 haar diploma van arts aan de Universiteit Gent, waarna zij haar opleiding als arts-specialist in de pediatrie volgde. In december 2016 behaalde ze haar erkenning als pediater. Tijdens haar opleiding specialiseerde ze zich in kindernierziekten (aangeboren aandoeningen van de urinewegen en nieren, broek- en bedplassen…). Tot op heden is […]
Dr. Heidi Devos Dr. Heidi Devos Dr. Heidi Devos studeerde af als arts aan de Universiteit Gent in 1996. Hierna volgde ze een opleiding als arts-specialist in de pediatrie aan de Universiteit Gent en in het universitair kinderziekenhuis Sainte Justine te Montréal, Canada. In december 2001 behaalde ze haar diploma als pediater. Ze heeft een bijzondere interesse in pijntherapie en sedatie […]
Dr. Stéphanie Demeyer Dr. Stéphanie Demeyer Dr. Stephanie Demeyer behaalde in 2011 haar diploma van arts aan de Universiteit Leuven, waarna zij haar opleiding als arts-specialist in de pediatrie volgde. In juli 2016 behaalde ze haar erkenning als pediater. Aansluitend startte ze als pediater in het ziekenhuis van Waregem. Dr. Demeyer is algemeen pediater met een bijzondere interesse in maag-darm problematiek […]
Dr. Charlotte Bosschaert Dr. Charlotte Bosschaert Dr. Bosschaert behaalde haar diploma van arts aan de Universiteit Gent waarna zij haar opleiding tot arts-specialist in de pediatrie volgde. In september 2023 behaalde ze haar erkenning als pediater

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Kids&Zoo, workshops, nieuwe producten en meer!

Being a parent is learning about strengths you didn’t know you had…and dealing with fears you didn’t know existed.

Linda Wooten