Event

“Help mijn kind eet niet gevarieerd” – Rolinde Demeyer (Op de groei)

"Help mijn kind eet niet gevarieerd" - Rolinde Demeyer (Op de groei)

Wanneer

28 mei, 2024    
20:00 - 21:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Evenement type

Doelgroep: ouders van kinderen (tussen 2 en 12 jaar)

Korte inhoud:

We horen zo vaak hoe belangrijk het is dat onze kinderen gezond en gevarieerd eten, maar wat betekent dat dan precies en wat wordt er bedoeld met gevarieerd? Is elke dag een grote portie groenten eten realistisch voor een kind, en zelfs nodig? En is het OK dat je kind elke dag dezelfde ontbijtgranen wil? Of ‘s avonds alleen de aardappelen of pasta wil eten?

Er komt zoveel informatie over gebalanceerde voeding op ons af via zoveel kanalen dat het niet abnormaal is dat het je gaat duizelen. Dat je niet meer weet welke en hoeveel voeding nu genoeg, wat nu te veel of te weinig is voor je kind. Tijdens deze lezing schep ik meer helderheid in de chaos aan informatie die ons vaak lijkt te overvallen en doet twijfelen. 

Ook handvaten rond selectief eten worden aangereikt!

Duur: 90 min

 

Meer info over Rolinde (Op de groei)

Rolinde: “Ik ben kinderdiëtist, lactatiekundige, wetenschapper, auteur, spreker, mama, … Als moeder van drie heb ik geleerd dat je niet alles kan voorspellen en plannen. Dat wat werkt bij het ene kind, niet altijd bij het andere werkt. Ze hebben allemaal hun eigen handleiding en dat kan even zoeken zijn.

Weet je waar ik echt gelukkig van word? Als ik dingen gemakkelijker kan maken voor ouders en hun kinderen in die zoektocht. Minder stress, minder onzekerheid, minder angst om iets “verkeerd” te doen. Meer genieten, meer samen, maar ook minder perfect moeten zijn. Hoe zalig is het als jullie samen kunnen genieten van het eetavontuur van je kleintje?

Ik geloof dat je de beste keuzes voor je unieke situatie maakt vanuit rust en vertrouwen, niet vanuit angst. Als je je opties kent, is het ook gemakkelijker om keuzes te maken die passen bij je gevoel.

Ik kijk er naar uit om je die rust en dat vertrouwen te helpen ervaren, steeds overgoten met een sausje van wetenschap, nuance en mildheid.”

Opleiding

  • Academische Master Biomedische wetenschappen (KULeuven, 2001-2005)

  • Professionele Bachelor Voedings- en Dieetkunde (KHLeuven, 2005-2006)

  • Doctoraat in de Toegepaste Biologische Wetenschappen (UGent, 2007-2011)

  • Post-HBO Kindervoeding en Kinderdiëtetiek (HAN, Nederland, 2015)

  • Postgraduaat Lactatiekunde (UCLL, 2017-2018)

 

Reserveringen

Bookings are closed for this event.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Kids&Zoo, workshops, nieuwe producten en meer!

Being a parent is learning about strengths you didn’t know you had…and dealing with fears you didn’t know existed.

Linda Wooten