SLAPEN ZONDER SLAAPTRAINING? HET KAN!
bg icon
WAT IS SLAAPCOACHING?

Waarom kan een slaapcoach helpen? Elk kind wordt geboren met de mogelijkheid tot slapen, als de omstandigheden juist zitten. Toch lopen vele ouders vast in het hele slaapgebeuren en kan het zijn dat je het bos door de bomen niet meer ziet. Je gaat op zoek naar handvaten en hapklare oplossingen maar niets lijkt te helpen.

“Zoek naar het juiste probleem, niet de juiste oplossing”

Vaak wordt op het gebied van slapen gezocht naar een quick fix, een oplossing die het probleem snel kan oplossen. Het is echter zo dat “snelle” oplossingen, strikte dagschema’s en rigide trainingsvormen voor een jong kind vaak enkel tijdelijk werken of de situatie zelfs nog slechter maken.

“Een slaapprobleem is vaak een symptoom van een veel ruimer probleem”

Zoeken naar de juiste oorzaak van het probleem, zal zorgen voor een gerichtere aanpak ipv symptomatisch te gaan trainen. Dat is mijn taak als slaapcoach! Samen met jullie ga ik dieper graven dan het gedrag van je kleintje, samen gaan we zoeken naar de juiste oorzaak van het probleem zodat we het probleem passend kunnen aanpakken. Hierbij wordt gekeken naar alle aspecten: veiligheid, verbinding, regulatie, structuur, verwachtingen, slaapomgeving en – associaties,…

Een kind grootbrengen dat vraagt veel van jou als ouder. Het is dan ook van belang dat ook jij/jullie de beste ondersteuning krijgen die nodig is om jou/jullie in deze mooie maar toch wel pittige reis te ondersteunen. En laten dit nu net situaties zijn waarin slaapcoaching kan helpen!

Mag mijn kindje meekomen naar de consultatie?

Je kindje mag steeds meekomen tijdens de consultatie voor slaapcoaching.

Heb je echter het gevoel dat je minder aandachtig zou zijn of je kleintje zou jou te veel afleiden, is het ook ok als je kleintje bij het consult niet aanwezig is.

De keuze ligt helemaal bij jullie.

Hoe lang duurt een consult?

Elk slaapconsult duurt gemiddeld 60min.

Kan ik een opvolging krijgen voor het slaapprobleem van mijn kleintje?

Ja zeker! Na het eerste slaapconsult kan je aan de slag op de opvolg- consulten.

Eens ik jullie/jou leerde kennen via een slaapconsult, waar we een intake doen en waarna ik  een medisch dossier aanmaak, kan je bij mij terecht voor opvolg- consulten.

Deze kunnen gepland worden wanneer jullie/jij de nood voelen om opnieuw contact voor slaapcoaching.

Opvolg- consulten kunnen onbeperkt geboekt worden.

Kan ik na een consult verwachten dat mijn baby gaat doorslapen?

Jammer genoeg is het antwoord hier; neen!

Een slaapconsult biedt jullie nieuwe inzichten, handvaten, tips & tricks,… maar belooft niet om jullie kleintje om te toveren naar een doornroosje.

Slapen ontwikkelt zich biologisch en neurologisch, dat kunnen we niet forceren.

Zelfstandig slapen kan een kind wel leren, hoelang het leerproces is hangt af van het kind in kwestie.

Kan je elk kind/gezin helpen?

Ja! Elk gezin dat met de handen in het haar zit, vragen heeft of totaal het noorden kwijt is kan geholpen worden via slaapcoaching.

Is er een belofte dat elk kind een droomslaper wordt? Neen!

Heel vaak is het voor een ouder, en hierdoor ook voor het kind, erg fijn om nieuwe inzichten te krijgen. Deze bieden vaak een vorm van rust en geruststelling, waardoor je als ouder andere keuzes gaat maken, andere methoden gaat hanteren,… Die jou en jouw kleintje helpen naar meer rust en meer slaap!

Welke leeftijd moet mijn kleintje hebben om slaapcoaching te volgen?

Elk kindje tussen 0 – 6 jaar kan terecht bij mij voor slaapcoaching.

De coaching wordt aangepast aan de biologische en neurologische ontwikkeling van het kind, we kijken samen naar de noden van het kind én gebruiken methoden die leeftijd passend zijn en individueel gericht zijn op de noden van jouw kleintje!

Kan ik ook tijdens de zwangerschap terecht bij jou?

Ja zeker! Ik werk ook prenataal.

Wens jij jou voor te bereiden op de komst van jouw kleintje en wil je graag weten wat je mag verwachten in die eerste maanden na de geboorte op gebied van slaap, ontwikkeling, huilen, gedrag,…?

Dan verwelkom ik jou heel graag!

Waregem is te ver voor jou?

Wens je digitaal een afspraak vast te leggen? Mail dan naar info@kidsenzoo.be

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Kids&Zoo, workshops, nieuwe producten en meer!

Being a parent is learning about strengths you didn’t know you had…and dealing with fears you didn’t know existed.

Linda Wooten