PRIKKELVERWERKING BIJ HUILBABY'S
bg icon
PRIKKELBARE BABY, HUILBABY OF ONRUSTIGE BABY?

Je hoort ouders wel eens zeggen: “mijn baby is zo snel overprikkeld!”

Voor een jonge baby zijn er erg veel nieuwe indrukken en zaken om te ontdekken. Dit is best pittig en dan ligt overprikkeling op de loer. Ieder van ons doet elke dag prikkels (via de zintuigen) op en onze hersenen moeten deze verwerken. Net zoals volwassenen het gevoel kunnen hebben dat alles even teveel is, kan dat ook bij je baby het geval zijn. Het verschil? Wij kunnen dit aangeven en je baby kan dit nog niet. De eerste tekenen van overprikkeling zijn vaak heel subtiel en worden hierdoor snel gemist.

De meeste baby’s raken overprikkeld in de eerste maanden na de geboorte (tussen 0 tot 4 maanden). Je ervaart je baby als huilerig, moeilijk om in slaap te krijgen en onrustig. Vaak wordt deze onrust steeds erger en voordat je het weet zit je in een cirkeltje waar je niet zo makkelijk uit komt. Andere baby’s hebben net last van onderprikkeling en hebben net meer uitdaging nodig… Ook dit heeft subtiele signalen die snel gemist worden.

Vanaf de geboorte tot 2,5 jaar kan Lien je helpen via een tweeledige aanpak om je kindje met een prikkelverwerkingsprobleem of hooggevoeligheid beter te reguleren. Samen met jouw kindje doet ze aan gewennings -of ontwenningstherapie. Jullie, als ouders, neemt ze mee in de wondere wereld van prikkelverwerking en deelt ze haar kennis. Zo kunnen jullie je kindje blijvend begeleiden, lang nadat het traject samen stopte.

Hoe verloopt een traject?

Het begint met een intake gesprek. Je mag hier zeker anderhalf uur voor uittrekken. We gaan dieper in op jullie hulpvraag. De eerste 2 sessies zijn vaak hoofdzakelijk oberservatie. De prikkerverwerking wordt bekeken, wat helpt er en wat helpt niet… Dan gaan we aan de slag. Na 4 sessies gaan we meestal over op afstandsbegeleiding.

 

Meet Lien!

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Kids&Zoo, workshops, nieuwe producten en meer!

Being a parent is learning about strengths you didn’t know you had…and dealing with fears you didn’t know existed.

Linda Wooten