PSYCHOTHERAPIE
bg icon
WAT IS PSYCHOTHERAPIE

“Voel je je niet lekker maar weet je niet van waar het komt?”

“Heb je een lastige periode achter de rug en is het moeilijk om die los te laten?”

“Heb je een negatieve levenservaring die je in de weg zit?Wil je graag dingen veranderen maar weet je niet waar gestart?”

“Loopt de start van je ouderschap niet zoals je wenst?”

Soms raken we in de knoop met onszelf en hebben we een klankbord nodig.

Ben je opzoek naar een korte en oplossingsgerichte aanpak? Waar praten niet de enige manier van werken is? Waar we de wortels van het probleem voor eens en altijd aanpakken?

Dan ben je hier aan het juiste adres.

Ik ga bijzonder graag samen een proces aan waarin we integratief werken: dat wil zeggen dat afhankelijk van wie jij bent en wat jij nodig hebt we zoeken naar de best passende methodiek, werkvorm en techniek.

Met welke problematieken kan ik terecht bij Marlies?

Trauma en negatieve levenservaringen, stress & burn-out, angsten & fobieën, (Chronische) pijn, Depressie, pre- en postnatale klachten, verbindings- en hechtingsmoeilijkheden

Met welke problematieken kan ik niet terecht bij Marlies?
Verslaving, rouwbegeleiding, loopbaanbegeleiding, begeleiding bij diagnoses zoals ASS of ADHD

Welke methodieken, werkvormen en technieken worden er gebruikt?

Via verschillende methodieken en psycho-educatie leer je jezelf en je klachten beter kennen.

Via lichaamsgerichte therapie werken we aan regulatie, ademhaling, gronden, ontspanning, herkennen van lichaamssignalen,… Via o.a. hartcoherentietraining, autogenetraining, meditatie en visualisatie gaan we aan de slag om de signalen van je lichaam te kunnen herkennen en erkennen en erna mee aan de slag te gaan.

Via EMDR therapie kunnen we aan de slag om een negatieve levensgebeurtenis een plek te geven. Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is therapeutische methode die gebruikt wordt bij o.a. trauma, angst, dwang, burn-out, stress, … We vertrekken vanuit je huidige klachten om te werken aan onverwerkte herinneringen uit het verleden en te anticiperen op de toekomst. Via lichaamsgewaarwordingen, gedachten en emoties gaan we aan de slag om die herinnering aan te pakken. EMDR werkt diep en blijvend en neemt de wortels van het probleem aan.

Via hypnotherapie kunnen we aan de slag om lichamelijke en psychische processen diep vanbinnen in gang te zetten. Hypnose wordt vaak gebruikt bij o.a. stress, angstklachten, acute en chronische pijn, zelfvertrouwen, faalangst,… Hypnose in therapie

Via slaapcoaching, Dunstanbabytaal & babydragen leren we de signalen van je kindje beter begrijpen en bevorderen we de hechting en verbinding.

Hoe ziet een intake gesprek er uit?

Een intake gesprek duurt één uur en 15min. Tijdens dit consult nemen we de tijd om elkaar te leren kennen, jouw vraag in kaart te brengen en een proces uit te stippelen.
Daarnaast krijg je nog info rond praktische afspraken en het therapieproces.

Wanneer kan ik langskomen?

Bij Kids&zoo vind je me op maandagavond, donderdagvoormiddag en donderdagnamiddag.

Mag mijn kindje mee komen naar de consultatie?

Tijdens het intake gesprek kom je (indien mogelijk) alleen. Later in het traject kunnen we samen beslissen of het nuttig is dat je kindje een therapie sessie bij woont.

Kan je iedereen helpen?

De relatie tussen de cliënt en de therapeut is van groot belang voor een therapieproces. Het is dus belangrijk dat je je goed voelt bij je therapeut én dat je therapeut onderbouwd is om met jouw problematiek aan de slag te gaan.

Wanneer kan ik langskomen?

Op donderdag voormiddag of namiddag vind je me bij Kids&zoo. Maandag, dinsdag en woensdag werk ik in de thuispraktijk Het Knooppunt in Beveren-leie.

Tarieven
  • Intake gesprek: 95€
  • Vervolggesprek 60 min: 75€
  • Vervolggesprek 90 min: 115€ (soms zijn langere sessies handig ifv EMDR)
Meet Marlies!

 

 

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Kids&Zoo, workshops, nieuwe producten en meer!

Being a parent is learning about strengths you didn’t know you had…and dealing with fears you didn’t know existed.

Linda Wooten